13 Nisan 2012 Cuma

Bir Yılda 3.000.000 € Kazandıran Oyun MİNECRAFT

FUUUU Theres a creeper

Su, toprak, taş ve tahta gibi bir doğa manzarasının temel yapılarının küp küp parçalardan oluştuğu ve yeterince uğraştığınız takdirde herşeyi kazıp, kırıp, söküp, alıp, ekleyip, birleştirebileceğiniz bir oyun Minecraft. Son bir yıldır internette bir efsane olarak kulaktan kulağa, forumdan foruma yayılıyor, insanlar farklı toprak parçalarını kazıp, kendi evlerini, şatolarını, kulelerini, heykellerini inşa ediyordu.

Minecraft hala alpha aşamasında, yani yapım aşamasının en başında. Tek bir programcı tarafından ilerletilen bir proje, ama yapımcı Persson akıllı bir girişimci olduğunu şimdiden yaptıkları ile gösterdi. Henüz yapımın başında olan Minecraft, bir yıl içerisinde 1.000.000 oyuncuya, 300.000 kayıtlı oyuncuya sahip oldu. 300.000 kayıtlı oyuncudan kazanılan para ise 3.000.000 Euro. Üstelik Minecraft, modern oyunlara kıyasla gerçekten kötü grafiklere sahip, hem de sadece 227 kb’lık bir oyun.

Peki Minecraft’ın bu derece popüler olmasının, bir yıl içinde sahibini milyoner yapmasının sebebi nedir?

“Çünkü Minecraft, insanların çok emek harcayarak muhteşem şeyler yaratmalarına izin veren bir oyuncak.”

Bu ne demek? Öyle güzel ve emek gerektiren bir iş yapıyorum ki, arkadaşlarıma resmini gönderdiğimde şaşırıyorlar, “Vay be, helal olsun” diyorlar demek. Unutmayın, bu oyunda yapılanların her bir parçasını oyun içinde önce kazıp, sonra işleyip, sonra elle tek tek yerleştiriyorlar, yani çok uzun zaman ve saat alıyor.

İnsanlığın İlk Anıtları

Önceleri, aşağıda göreceğiniz resimlerdeki gibi insanlar yavaş yavaş kendi anıtlarını ve büyük yapılarını yapmaya başladılar.

Minecraft'ta Heykelimi Yaptım!

Minecraft'ta Kalemi Yaptım!!!

Minecraft'ta Piramidimi Yaptım!!!!!

Diyorduk ki; “Tebrikler, saatler süren çalışmalar sonucunda gerçekten başarılı işler ortaya çıkmış.” Sonra aşağıda göreceğiniz arkadaş ortaya çıktı.

Minecraft'ta Şehir Yaptım!!!

Çok şaşırtıcı olmuştu, “Vay canına, insanlar giderek daha muhteşem anıtlar yapacak herhalde!” diye düşündüm.

Ama insanların sabrı, çalışma azmi, merakları, yaratma güdüleri durmayacaktı!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder